Through coagulation the suspended particles like bacteria and microorganisms, most of them negatively charged, as well as the turbidity itself, physically forms up flocksthat can be filtered of the raw water afterwards. In case of the Moringa Oleifera seeds a maintaining agitation for 8-10 minutes is essential for the quality of the result. To simplify the daily use of Moringa as Coagulant the system “Sustainable Water” was developed. It combines the phase of agitation with the phase of filtration and provides a semi-automatic process. Due to that,an incorrect handling like too short stirring or too intensive stirring can beprevented. The required rotation speed as well as the time can be exactly predetermined by using the physical phenomenon of a syphon. But still the preparation is in the hands of the user.

 

 
Bei der Koagulation werden die im Wasser befindlichen Schwebstoffe, welche hauptsächlich negativ geladen sind durch Zugabe eines Koagulats physikalisch gebunden und zu Flocken formiert. Im Falle des Moringa Oleifera Samens ist eine kontinuierlich ablaufende, übereinen Zeitraum von 8-10 Minuten aufrecht gehaltene Agitation, für ein positives Ergebnis von entscheidender Rolle. Um die tägliche Anwendung für den Benutzer zu vereinfachen ist ein System aus mehreren Tongefäßen entstanden.
 
Sustainable Water vereint hierbei die Phase der Agitation mit der des Filterns und verschafft dem Benutzer somit einen halbautomatisierten Prozess. Einem Fehlschlag durch falsche Handhabung,wie beispielsweise zu kurzes oder zu intensives Rühren wird somit vorgebeugt. Wobei der Teil der Vorbereitung noch immer in der Hand oder besser gesagt in der Verantwortung des Benutzers liegt.